Magyar Állatorvosi Kamara Pest Megyei Szervezete
Hírek >>  Egyéb hírek

XVI. Kómár nap – A sebészet ünnepe; Az Év Pest megyei Állatorvosa
Egyéb hírek
2015. október 3-án került megrendezésre a MÁOK Pest megyei szervezetének kiemelt továbbképzési rendezvénye a „XV. Kómár nap – a sebészet ünnepe - plasztikai sebészet az állatorvoslásban” Kómár Gyula sebész professzor emlékére tartott tudományos emlékülés.

A rendezvényen került átadásra az „Év Pest megyei állatorvosa” azaz a Kómár díj, amelyet a szervezet vezetősége annak az állatorvos kamarai tagnak ítél, aki az állatgyógyászat területén kiemelkedő – az állattulajdonosok és állatorvos kollégái által elismert - szakmai munkája mellett példamutató emberi tulajdonságai alapján méltó Kómár professzor úr emlékéhez.

Az ezévi díjazott: dr. Fenyves Ildikó (Budakeszi).

Kómár-Díj 2015.

Dr. Fenyves Ildikó szakmai laudációja

 

"Dr. Fenyves Ildikó 1999-ben szerezte meg állatorvos-doktori diplomáját Budapesten. Már az egyetemi évek alatt, illetve szakmai gyakorlatok keretében Kómár Professzor Úr nyomdokaiba lépett, hiszen egy mindannyiunk által ismert nagyszerű állatorvos Kolléginával, a ceglédi állatkórház oszlopos tagjával, a 2002. évben Kómár Díjat kapott néhai Dubois Idával hozta őt össze a jó sors. Idára máig úgy emlékezik, mint akitől nem csak az állatorvosi hivatás alapjait, de megértő hozzáállást, emberséget, szakmai alázatot is érdemes volt megtanulni.

Kómár Professzor Úr a szerzője az utolsó magyar nyelven megjelent állatorvosi szemészeti tankönyvnek. Ildikó pedig már az egyetemi évek során elkötelezett érdeklődést mutatott a kisállat szemészet iránt.

Diplomadolgozatát „Kutyák veleszületett szembetegségei, progresszív retina atrofia.” címmel írta.

Gyakornoki évét az Állatorvostudományi Kar Kisállatklinikáján töltötte, majd 2002-ig az egyetem Belgyógyászati Klinikájának klinikai állatorvosa.

2010-ben Kisállat Klinikus Szakállatorvosi diplomát szerez. A fő érdeklődési kör még mindig a kisállat szemészet, hiszen diplomamunkájának címe: A collie szembetegség vizsgálata és előfordulása Magyarországon.

2011-ben társaival megalapítja a Magyar Kisállat Szemészeti Egyesület-et, amely mára nem csak egy igen magas szintű szakmai műhely, de egy nagyszerű baráti közösség is. Ez pedig manapság már sajnos szinte párját ritkítja a magyar állatorvos társadalmon belül. Az egyesületi munka keretei között számos, igen magas szintű szakmai konferencia bonyolítói voltak, akik bátran segítették minden, a szakterület iránt érdeklődő kolléga szemészeti képzését, továbbképzését.

Ildikó 2003-tól a budakeszi Klapka Állategészségügyi Központ szakmai vezetője, ahol 5 állatorvos és 5 asszisztens munkájának szakmai koordinátori feladatait is ellátja. A rendelőben 6 éve működik kisállat szemészeti szakrendelés. Az intézmény 2011-től az egyetem oktatóklinikája is.

2014-ben Ildikó hosszas mérlegelést követően fölhagyott az általános álllatorvosi tevékenységgel és kizárólag kisállat szemészeti szakterületen praktizál.

Ugyanezen évben Bárány Györgyi és Lévai Péter kollégákkal együtt létrehozták a Kisállat Szemészeti Szakrendelő Hálózatot, amely az év 365 napján vállalja a rászoruló betegek szemészeti szakellátását, komoly segítséget nyújtva ezzel elsősorban az általános praxis felől hozzájuk irányított páciensek alapellátó állatorvosainak. A hálózat keretein belül egy központi irányító telefon használata mellett, egységes szakmai irányelvek mentén biztosítják az akut szemészeti esetek késedelem nélküli magas szintű szakellátását.

Fenyves Ildikó ideje nagy részét a hivatása mellett a családja, azaz 11 éves Mátyás nevű fia és 7 éves  Eszter nevű kislánya tölti ki.

Ildikó amit az elmúlt néhány évben kisállat szemészet terén létrehozott, az méltán mondható példa nélkülinek a jelenkori magyar állatorvoslás történetében. A Kollégina tehát méltó örököse Kómár Professzor Úr szellemi hagyatékának, és ennek megfelelően a Magyar Állatorvosi Kamara Pest megyei Szervezetének döntéshozói Fenyves doktornővel egy valóban rendkívüli személyiség számára itélték meg a 2015. évi Kómár díjat.

Ildikó, engedd meg, hogy a kitüntetésedhez elsőként gratulálva kívánjak Neked további eredményes szakmai tevékenységet és sikeres életet."

2015. október 03.  - dr. Kurucz János

Hirlevél feliratkozás
BEJELENTKEZÉS


Regisztráció / Emlékeztető





MÁOK Pest megyei Szervezete 2100 Gödöllői Üzleti Park, Pattantyús Ábrahám krt. 2.
Telefon és fax: 28/511-414 (munkanapokon 8.00 – 14.00 között) E-mail: maokpest@pest-megyei-allatorvos.hu