Magyar Állatorvosi Kamara Pest Megyei Szervezete
Hírek >>  Kamarai hírek

Összevezetéses eboltás - 2017
Kamarai hírek
Tisztelt Kollégák!

A vonatkozó jogszabály és kamarai szabályozás alapján a MÁOK Pest megyei szervezete a Pest megyei Kormányhivatal ÉBÁI-val egyeztetve elkészítette és elfogadta a 2017. évre szóló, veszettség elleni összevezetéses védőoltás szervezésére indokolt Pest megyei települések listáját.

Emlékeztetőül: csak a csatolt listán szereplő településeken és településrészeken lehetséges Pest megyében összevezetéses veszettség elleni védőoltás szervezése és végzése.

Az előző évekhez hasonlóan idén is szeretnénk kollégáink figyelmét felhívni alábbiakra:

 

  1. Az állatorvos összevezetéses eboltásra vonatkozó szándékát annak tervezett időpontja előtt legalább 14 nappal, az összevezetés tervezett időpontjának és pontosan azonosítható helyszínének megjelölésével, valamint a várhatóan oltásra kerülő ebek számának megadásával, írásban köteles bejelenteni a területileg illetékes járási főállatorvosnak és a MÁOK területileg illetékes szervezetének.
  2. A bejelentésre a vonatkozó kamarai szabályzat mellékleteit kell használni. (!!! Egyéb módon, például e-mailben leírt bejelentést nem áll módunkban elfogadni. E-mailben beadott bejelentés esetén a kitöltött mellékleteket az e-mailhez csatolva szükséges beadni.)Kérjük továbbá megadni, az összevezetéses oltáson tervezett/becsült/várható oltásra kerülő ebek számát is (nagyságrendileg)

Felhívjuk továbbá kollégáink figyelmét a következőre is:

A Pest megyei Kormányhivatal főosztályvezető-helyettesétől korábban kapott tájékoztatás alapján – egy korábbi kör e-mailben megküldésre került, de jelen levélhez is csatoljuk – Pest megyében várhatóan és tervezetten 2017. április 1-15. között valósul meg a vörös rókák tavaszi veszettség elleni tavaszi immunizálási kampánya. Vonatkozó időszakban, illetve a vakcinázás megkezdésétől számított 21 napig, a vakcinázott területeken az illetékes járási főállatorvosok ebzárlatot és legeltetési tilalmat fognak elrendelni, mely időszakban összevezetéses formában eboltást szervezni és végezni nem lehet. Javasoljuk tehát érintett kollégáinknak, hogy a pontos időpontokról és területekről érdeklődjenek a járási hivatalokban.

Mellékelt dokumentumok:

  1. Kormányhiavatal levele vörös róka immunizálási kampány témában.
  2. Településlista 2017.
  3. 1/A. sz. melléklet bejelentés.
  4. 1. sz. melléklet bejelentés.
  5. EVEV szabályzat
  6. 2. sz. melléklet



Mellékelt dokumentumok:
1_ebzarlatok_tervezett_20170405.pdf
telepuleslista_Pest_megye_2017_vegleges.doc
veszettseg_1a_sz_melleklet_2011okt27tol.doc
veszettseg_1sz_melleklet_2011okt27tol.doc
veszettsegoltasi_szabalyzat_2011okt27tol.pdf
veszettseg_2sz_melleklet_2011okt27tol.doc

Hirlevél feliratkozás
BEJELENTKEZÉS


Regisztráció / Emlékeztető





MÁOK Pest megyei Szervezete 2100 Gödöllői Üzleti Park, Pattantyús Ábrahám krt. 2.
Telefon és fax: 28/511-414 (munkanapokon 8.00 – 14.00 között) E-mail: maokpest@pest-megyei-allatorvos.hu